Malzemeler:
5-6 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz veya fındık
1 paket hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp rendeleyin. Tencereye rendelenmiş havucu, suyu ve şekeri koyup pişirin. Suyunu çekince karıştıracağınız kaba alın. Kırılmış bisküvi, tereyağı, vanilya, tarçın ve cevizi ekleyip yoğurun. Küçük toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceği , lezzetli ve kolay bir tatlı. Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder