Pages

18 Haziran 2021 Cuma

Elmalı Kurabiye

 



Malzemeler:


1su bardağı sıvı yağ

1 paket margarin ya da tereyağı

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un(5-6 su bardağı)


İç malzemesi:

1 çay bardağı ceviz

4 adet elma

1 yemek kaşığı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:

Elmaları soyup rendeleyin üzerine şekeri ilave edin. Tavada biraz pişirin. Suyunu çeksin. Cevizi ve tarçınlı ekleyip soğumaya bırakın. 



Hamur için verilen malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Unu azar azar ilave edin. Hamurun kıvamı önemli. Elinizle açabilecek yumuşaklıkta olsun. 





Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Bir kenarını bıçakla 4 yerinden kesin. Kesmediğimiz kısma iç malzemeden koyun. Yuvarlanarak kapatıp tepsiye dizin. 






180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Afiyetle... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder