Pages

28 Ağustos 2014 Perşembe

İnegöl Köfte


Malzemeler:

1 kg yağsız kıyma
150 gr böbrek yağı (iç yağı )
1 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı süt tozu
1 yumurta sarısı
Tuz

Yapılışı:

Kıymayı yağla yoğurun. Soğanı rendeleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. Ben hepsini mutfak robotunda hazırlıyorum. 1 gün buzdolabında dinlendirin. Bu 1 gün içerisinde arada bir yoğurursanız  köfteniz daha güzel olur.Sonra şekil verip ızgarada pişirin. Piknik için çok uygun bir köftedir. Tavada kızartabilirsiniz. Yağlı olduğu için yağda kızartmayın. Kendi yağını bırakacaktır. Fırında da ızgara ayarında pişebilir. Tercih sizin. En kolayı yapışmayan tavada kızartmak. Salata ve pilavla servise hazır.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder