Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket krema
Karamel için:
1 kaşık tereyağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurtaların beyazını ayırıp 1 fiske tuzla köpürtün .Ayrı bir kapta yumurta sarısıyla şekeri çırpın. Sonra sırasıyla bütün malzemeleri çırparak karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kekimiz pişerken karamelimizi hazırlayalım.Evde yapmak istemeyenler hazır karamel , frambuaz yada çikolata sosu kullanabilirler. Ben evde yapmayı tercih ettim. İlk kez yapmama rağmen harika oldu. Daha önce etimekli pasta için yapıyordum ama bu kez daha akışkan ve daha çok yapmam gerekiyordu.
Tavaya 1 kaşık tereyağını koyun.Eridikten sonra şekeri ekleyin. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Rengi değişince , bal rengini alınca, 1 bardak sütü ilave edin. İçinde topaklanan şekerler yavaş yavaş eriyecektir. Telaşlanmayın. Biraz sabır istiyor. İstediğiniz koyuluğa gelince ocağı kapatın.Ancak karıştırmaya devam edin .Tavanın sıcaklığıyla kıvamı koyulaşabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder