Pages

5 Haziran 2016 Pazar

Mantar Soslu Tavuk


Malzemeler :

2 adet tavuk göğsü
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
400 gr mantar
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
Tuz, karabiber



Yapılışı :

Tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyun. 3 diş sarımsağı soteleyin. İnce dilimlere ayırdığınız tavuk göğsünü iki taraflı kızartın. Kızaran tavukları başka bir tabakta bekletin.


Soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri yuvarlak dilimleyin. Tavuğu kızarttığınız tavada soteleyin. Mantarı ince ince dilimleyip ilave edin. 3-4 dakika da mantarı karıştırarak pişirin. Suyunu çeksin. Tabağa aldığınız tavukları sebzelerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Yarım su bardağı kremayı yarım su bardağı sütle karıştırıp tavaya ekleyin. Sosla birlikte 5 dakika daha pişirin.


Hazırlaması çok kolay ve lezzetli. Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder