Pages

21 Ağustos 2016 Pazar

Mercimekli Kara Buğday Pilavı (Greçka)



Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler aşağıdaki bağlantıdan daha geniş bilgi alabilir.  http://bitlkisel.blogcu.com/kara-bugday-faydalari/8821111

Ben kara buğdayı farklı tariflerle denedim. Hepsini de çok beğendim. Pilavını kara mercimekle yapmaya karar verdim. Siz bulgur pilavı gibi de pişirebilirsiniz. Kara mercimek her yerde bulunmuyor çünkü.

Malzemeler :

1 su bardağı kara mercimek
1 kase kara buğday
4 su bardağı su
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz




Yapılışı :

Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 2 su bardağı suyla haşlayın. Çok erimemesine dikkat edin. Çünkü pilavla birlikte de pişecek.
Kara buğdayı yıkayıp haşlanmış mercimeğe ilave edin. Tuzunu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Su az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Tereyağını başka bir tavada eritin. Hafifçe pembeleştikten sonra pilava ekleyerek iyice karıştırın. Pilav piştikten sonra yağı ilave ediyoruz ki daha lezzetli olsun. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder