Pages

6 Şubat 2017 Pazartesi

Mantar Soslu Tagliatelle


Adını akılda tutmak zor. Hele benim gibi unutkan biri için :) Aslında eriştenin uzun şeritler halinde kesilmiş şekli. Mantar sosuyla mükemmel bir lezzet yakalamak hiç de zor değil.

Malzemeler :

500 gr Tagliatelle
250 gr mantar
1 paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen (taze fesleğen olursa daha iyi)
Rendelenmiş kaşar peyniri ya da parmesan(1 kâse kadar)
Tuz




Yapılışı:

Bir tencere suyun içine biraz sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Kaynamakta olan suya makarnayı ekleyin. 7-8 dakika haşladıktan sonra süzün.


Makarna haşlanırken mantar sosumuzu hazırlayalım. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyalım. 1 diş sarımsak doğrayıp hafifçe soteleyelim. Doğradığımız mantarları da ekleyip yüksek ısıda pişirelim. 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım. En son karabiber, tuz ve fesleğeni ekleyelim. Sosu makarnaya karıştıralım. Birkaç dakika karıştırarak pişirelim.


Servis tabağına aldıktan sonra rendelediğiniz parmesan ya da kaşar peynirini ilave edin. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder