Pages

4 Ağustos 2018 Cumartesi

Fırında Kuzu İncik



Uzun bir aradan sonra güzel bir tarifle tekrar merhaba...

Malzemeler:

Kişi başına 1 ya da 2 incik
7-8 adet arpacık soğan
1 orta boy patates
2-3 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber, kekik,
Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ





Tavaya sıvı yağ koyup kızgın yağda inciklerimixi mühürlüyoruz. 3-4 dakika yeterli.



Mühürlediğimiz incikleri ısıya dayanıklı cam kaba alıyoruz. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırıyoruz. Patatesleri dilimleyip ekliyoruz. Defne yaprağı ve soğanları da serpiştiriyoruz.







1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz. Fırın kabını önce fırın kağıdıyla sonra alüminyum folyoyla sıkı sıkı kapatıyoruz. Hava almamasına dikkat edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişiriyoruz. Üstünü açtıktan sonra 5 dakika kadar üzeri kızarsın. Çok kızartmayın et kurur. Sonra da tabii ki afiyetle :)



1 yorum: