Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

1 Nisan 2015 Çarşamba



Malzemeler:

1 litre süt
2 fincan un
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 çay kaşığı damla sakızı



Portakal Jölesi için:

1 su bardağı portakal suyu
3/4 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta


Yapılışı:

Margarini tencerede eritin. 2 fincan un ilave edin. Rengi değişene kadar unu karıştırın. 1 litre sütü ve şekeri ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 3-4 dakika kaynatın. Damla sakızını toz haline getirip karışıma ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpın. Kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.



Başka bir kapta nişasta dışındaki jöle malzemesini kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritip kaynayan sıvı malzemeye karıştırarak ekleyin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Jölemiz ılıdıktan sonra muhallebinin üzerine dökün. Çikolata ve muzla ya da portakal dilimleriyle süsleyin. Tavuk göğsü ve portakalın buluşmasını seveceksiniz diye düşünüyorum. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.