Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

17 Ağustos 2014 Pazar

ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET

Keki için:

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya

Havuçlu bölümü için:

500 gr havuç
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su (nişastayı inceltmek için)

Üzeri için:

Fındık
Fıstık
Hindistan cevizi

Yapılışı

Keki için karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Üzerine sıvıyağ, süt, kakao, un ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın. Yağlanmış unlanmış büyük boy borcama dökerek 170 C derecede pişirin.

Muhallebisi için:
Tencereye sütü, pirinç ununu, unu, nişastayı ve toz şekeri alın, çırparak pişirin. Piştikten sonra vanilyayı ilave edip mikserleyin. Soğumuş olan kekin üzerine dökün.

3. kat için ise:
Havuçları rendeleyip 1 su bardağı su ile pişirin. Yumuşayınca şekerini ilave edip blender yardımı ile püre haline getirin. Nişastayı yarım çay bardağı suyla ezip havuçlu karışımın üzerine dökün. Bir taşım kaynatın. Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini fıstık ve fındık ile süsleyin. Mümkünse 1 gece, değilse 4-5 saat dolapta bekletip, dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Not: 1 gece dolapta dinlenince çok güzek oluyor...
Evde yenilmeyi bekleyen havuçların sonu :) Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Çok leziz ve hafif bir tatlı.

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.