Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

31 Ekim 2015 Cumartesi


Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak irmik
1,5 bardak toz şeker
2 bardak sıcak su
Dolmalık fıstık



Yapılışı:


Daha önce sütlü irmik helvası tarifi vermiştim. Bu kez süt kullanmadım. Daha hafif bir tatlı oldu.

Tereyağında irmik ve fıstığı çok kısık ateşte rengi kahverengileşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Karıştırarak suyunu çektirin. Ocağı kapattıktan sonra toz şekeri ilave edin. Karıştırmadan tencerenin kapağını örtün. Yaklaşık 15 dakika sonra helvayı karıştırın. Beş dakikada bir karıştırıp kapağını tekrar örtün. Demlendikten sonra servis yapın. Afiyetle...




0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.