Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

26 Aralık 2014 Cuma


Malzemeler :

Hamuru için :

4 su bardağı un
1 yumurta
1 kaşık tereyağı
1 tatlı  kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç malzeme :
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Sos için :

3 çorba kaşığı tereyağı
Nane,kekik,pul biber,sumak

Yapılışı :

Verilen malzemeyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtün yarım saat dinlendirin. Diğer taraftan iç malzemeyi hazırlayın. Kıymalı ya da sebzeli iç hazırlayabilirsiniz.
Dinlenen hamuru unlayarak tezgahta açabildiğiniz incelikte açın. Bir fincan yardımıyla yuvarlak kesin. Şekli çok önemli değil. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben şekil verirken çok zorlandım :)


İç malzemeyi koyduktan sonra hamuru kapatın. Bir kenarından başlayarak büzgülü şekilde katlayın.

Büyük bir tencerede su kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Mantıyı yaklaşık 20 dakika pişirin. Tarifte buharda pişirilir diyor ama ben bir kısmını buharda pişirdim sert oldu. Kalanını haşladım.


Mantıyı servis tabağına alın. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ekleyin. Tereyağıyla hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.