Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

8 Aralık 2014 Pazartesi


Malzemeler :

2 orta boy kereviz
2 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 portakal ve yarım limon suyu
Kereviz yaprağı

Yapılışı :

Bizim yörede pek de bilinen bir yemek değildir kereviz. Ben de ilk defa arkadaşımda yedim ve o zamana kadar bu nefis yemeği neden yapmadım diye Hayıflandım. Simdi Nuran'dan aldığım tarifi sizinle paylaşıyorum.

Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu yuvarlak doğrayın. Kerevizin taze yapraklarından bir tutam ayırıp yıkayın. Sogan, havuç ve kereviz yaprağını zeytin yağında tencerenin kapağını örterek pişirin. Sonra yıkayıp doğradığınız patatesleri  ekleyin. Biraz da böyle pişsin. En son kerevizi ilave edin. Çünkü kereviz çabuk pişer. Portakal suyu, limon, tuz ve şekeri de ekleyip kapağı örtün. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.