Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
- Eylül ( 21 )
-
Ağustos
(
33
)
- Akdeniz Ekmeği
- Avakado Salatası
- Sosisli Spagetti
- Ananaslı Granita
- Havuçlu Kek
- İnegöl Köfte
- Trileçe Tatlısı (Balkan Tatlısı)
- Soğan Halkaları
- Havuç Topları
- Baton Ekmek
- Ekşi Maya
- Un Helvası
- Etimek Tatlısı
- Deniz Börülcesi Salatası
- Kereviz Salatası
- Mercimek Çorbası
- Havuçlu Patates Çanağı
- Havuç Tarator
- Patlıcan Salatası
- Su Böreği
- Etli Ekmek
- Patatesli Kek
- Patates Salatası
- Çiğ Kısır
- Havuçlu Muhallebili Kek
- Patlıcanlı kürdan kebabı
- Körili tavuk
- Vişne reçeli
- Şeftali konservesi
- Oklavadan Çekme
- Aşure
- Gözleme Tarifi
- Batırık Tarifi
İzleyİcİler
28 Ağustos 2014 Perşembe
Perşembe, Ağustos 28, 2014
| | Kaydı Düzenle
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına geliyormuş. Yapımında manda , keçi ve inek sütü kullanılıyormuş. Şimdilik biz tam yağlı süt ve krema kullanalım.
Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket krema
Karamel için:
1 kaşık tereyağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurtaların beyazını ayırıp 1 fiske tuzla köpürtün .Ayrı bir kapta yumurta sarısıyla şekeri çırpın. Sonra sırasıyla bütün malzemeleri çırparak karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kekimiz pişerken karamelimizi hazırlayalım.Evde yapmak istemeyenler hazır karamel , frambuaz yada çikolata sosu kullanabilirler. Ben evde yapmayı tercih ettim. İlk kez yapmama rağmen harika oldu. Daha önce etimekli pasta için yapıyordum ama bu kez daha akışkan ve daha çok yapmam gerekiyordu.
Tavaya 1 kaşık tereyağını koyun.Eridikten sonra şekeri ekleyin. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Rengi değişince , bal rengini alınca, 1 bardak sütü ilave edin. İçinde topaklanan şekerler yavaş yavaş eriyecektir. Telaşlanmayın. Biraz sabır istiyor. İstediğiniz koyuluğa gelince ocağı kapatın.Ancak karıştırmaya devam edin .Tavanın sıcaklığıyla kıvamı koyulaşabilir.
Kekin şerbeti çekebilmesi için çatalla deliyoruz. Şerbeti için sütü, şekeri ve 2 paket kremayı karıştırıp kekimiz ılıdıktan sonra kekin üzerine döküyoruz. En son karameli yayıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Trileçemiz hazır. Dondurmayla servis yapabilirsiniz. Afiyetle...
Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket krema
Karamel için:
1 kaşık tereyağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurtaların beyazını ayırıp 1 fiske tuzla köpürtün .Ayrı bir kapta yumurta sarısıyla şekeri çırpın. Sonra sırasıyla bütün malzemeleri çırparak karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kekimiz pişerken karamelimizi hazırlayalım.Evde yapmak istemeyenler hazır karamel , frambuaz yada çikolata sosu kullanabilirler. Ben evde yapmayı tercih ettim. İlk kez yapmama rağmen harika oldu. Daha önce etimekli pasta için yapıyordum ama bu kez daha akışkan ve daha çok yapmam gerekiyordu.
Tavaya 1 kaşık tereyağını koyun.Eridikten sonra şekeri ekleyin. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Rengi değişince , bal rengini alınca, 1 bardak sütü ilave edin. İçinde topaklanan şekerler yavaş yavaş eriyecektir. Telaşlanmayın. Biraz sabır istiyor. İstediğiniz koyuluğa gelince ocağı kapatın.Ancak karıştırmaya devam edin .Tavanın sıcaklığıyla kıvamı koyulaşabilir.
Etiketler:Tatlılar,Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder