Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

21 Şubat 2015 Cumartesi


Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt veya su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük paket çam fıstığı


Yapılışı :

Tavaya yağı koyun. Fıstık ve irmiği ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika kavurun. Sütü şekerle birlikte ısıtın. Kavrulmuş irmiğe ilave edin. Yalnız sıçrayabilir, dikkat edin. İrmik suyunu çekene kadar karıştırın. Kapağını örtüp 15 dakika dinlendirin. Afiyetle....

İrmik helvasında başka bir yöntemim daha var ve bence bu daha güzel oluyor.Aynı işlemleri yaptıktan sonra süt ilave etme aşamasında sütü şekersiz olarak ilave ediyorum. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp şekeri üzerine döküyorum. Bu aşamada karıştırmıyorum. Kapağını örtüp 15 dakika sonra karıştırıyorum. Sonra 15 dakika daha dinlendiriyorum. Bence denemeye değer :)

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.