Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

26 Şubat 2015 Perşembe


Malzemeler :

4 adet yufka
400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ


Sos için :

1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, nane, kekik

Yapılışı:

Soğanı rendeleyin, Maydanozu doğrayın.Tuz ve  karabiberle ilave ederek kıymayı yoğurun. 12 eşit parçaya ayırın.

Yufkayı dörde bölün. Geniş kenarına hazırladığınız içi yayın. Rulo haline getirip gül böreği gibi kıvırın. Kürdanla kenarını tutturun. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Tereyağı eritip baharatları ekleyin. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Mantının üzerine yoğurt ve sosu ekleyerek servis yapın. Yapımı çok kolay, çok da lezzetli. Kızartmak istemeyenler fırında pişirebilirler. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.