Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
İzleyİcİler
3 Haziran 2015 Çarşamba
Çarşamba, Haziran 03, 2015
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler:
4 adet patlıcan
Yarım kg et
4-5 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 yaprak taze reyhan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Eti düdüklü tencerede yaklaşık 45 dakika haşlayın. Tencerenin dibine etleri yayın. İri parçalar halinde olsun. Kuşbaşı doğramayın.
Patlıcanları çizgili soyun. Ortasından ikiye bölün. Patlıcan büyükse üçe bölebilirsiniz. Bu parçaları dörde bölün ama birbirinden ayrılmasın. Aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi.
Sıvı yağda patlıcanı kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Fazla yağını bırakacaktır. Biberleri de aynı yağda kızartın.
Domatesin kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ekleyin. Tenceredeki etin üzerine önce patlıcanı sonra domates, soğan ve sarımsağı yerleştirin. 4-5 adet taze reyhan yaprağını da en üste koyun.
Haşlama suyundan 1 su bardağı et suyunu 1 çorba kaşığı salça ile karıştırıp tencereye ekleyin. 1 çay kaşığı tuz ilave edip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Pilavla birlikte servis yapın. Afiyetle ...
Etiketler:Ana Yemekler,Et Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder