Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
İzleyİcİler
10 Temmuz 2015 Cuma
Cuma, Temmuz 10, 2015
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1/4 yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta(beyazı içine, sarısı üstüne)
İç malzeme:
Yarım kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 kâse beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Hamuru için verilen malzemeyle yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örtüp 15-20 dakika bekketin.
Diğer taraftan iç malzemesi için ıspanağı ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzün. İnce ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin. Beyaz peyniri, baharatları ve yağı ekleyip karıştırın. İç malzeme tercihe göre değişebilir. Kıymalı ya da patatesli yapabilirsiniz.
Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya bölüp beze haline getirin. Biraz unla açabildiğiniz kadar ince açın. Bir köşesine iç malzemeyi koyun. Gevşek bir şekilde rulo haline getirin. Fırın kağıdı konulmuş ya da yağlanmış tepsiye kenarından başlayarak yerleştirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam ve çörek otu serpiştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hem iftarda hem sahurda çıtır çıtır... Afiyetle ...
Etiketler:Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder