Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

18 Ekim 2014 Cumartesi

Malzemeler :

1 kg temizlenmiş bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil

Krokan için:

1 kase ceviz
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı su

Üzeri için :
1 paket krema ya da krem şanti
Yarım muskat cevizi
Taze nane yaprağı

Yapılışı :

Kabağı kare dilimleyin. Tencereye dizin. Üzerine şekeri ekleyip pişirin. Kapağını açın suyunu çekinceye kadar pişsin. Soğuyunca çatalla püre haline getirin.

Diğer taraftan çelik tavaya şekeri koyun.Karıştırmadan eritin.Eridikten sonra kısık ateşte karıştırın. Rengi değişip göz göz olunca cevizi ekleyin. Ceviz kavruluncaya kadar karıştırın.Ateşten alıp fırın kağıdına serin.Soğuyunca rastgele kırın. Krokanımız hazır.

Yuvarlak veya dört köşe bir kalıba püre haline getirilmiş kabağı yayın. Üzerine cevizi yerleştirin.Havuz yapın. Ortasına kremayı dökün. Nane yaprağı ile süsleyin. En son muskat cevizini rendeleyin. Kalıptan çıkarın. Sunumu güzelleştirmek size kalmış ☺Hafif ve muhteşem bir tatlı...Afiyetle...





0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.