Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

27 Mart 2015 Cuma


Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et
4-5 adet patlıcan
5-6 adet domates
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası(ben salça koymuyorum)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz, pul biber
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Toprak tencereye önce eti koyun. Aslında tencerenin dibine bir miktar kuyruk yağı koyulur. Ama kuyruk yağı sevmeyenler sıvı yağ kullanarak da yapabilir. Kuzu eti tercih edilir.

Patlıcanları çizgili soyun. Doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Sonra etin üzerine patlıcanı yerleştirin. Sırasıyla yeşil biber, yemeklik doğranmış soğan ve domatesi de ekleyin. Baharatları koyun. 1 çay bardağı yağı ve 1 çay bardağı suyla karıştırılmış salçayı da ilave edin. Alüminyum folyoyla tencereyi hava almayacak şekilde kapatın. Mümkünse odun ateşinde değilse ocakta en az 3 saat pişirin. Ne kadar ağır ateşte pişerse o kadar lezzetli olur. Afiyetle...
23 Mart 2015 Pazartesi



Kumpir yemek için Ortaköy'e gidemiyorsanız, Ortaköy evinize gelsin. Kumpir evde de pekala yapılabilir. Hem içine ne koyacağınıza siz karar verirsiniz. Evdekilere de küçük bir sürpriz yapmış olursunuz. Bunun için öncelikle büyük patatesler alın. Kişi sayısına göre...
22 Mart 2015 Pazar


Merhabalar...

Yine kolay ve lezzetli mi lezzetli bir tarifim var. Ananas  çok sevdiğim bir meyve. Faydaları saymakla bitmiyor. İnsan vücudu için gerekli bütün vitaminler mevcut. Ayrıca sulu ve lifli bir meyve olduğundan zayıflamak isteyenler rahatlıkla tüketebilir. Ateş düşürücü olarak da kullanılıyormuş. Anlayacağınız meyve değil ilaç.
16 Mart 2015 Pazartesi



 Canınız tatlı çektiyse kolayca yapabileceğiniz bir tarifim var. Sütlü, elmalı, hafif bir tatlı üstelik. Elma yerine başka meyveler kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

4 adet elma
1 su bardağı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Yarım limon suyu
1-2 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı tarçın
Granola parçaları
15 Mart 2015 Pazar

Pizza İtalyan asıllıdır ama biz onu yıllardır Meryem Aba pizzası diye biliriz. Tarif defterimde özel bir yeri var. Her yaptığımda canım arkadaşımın kulaklarını çınlatırız. Ustamın tarifini sizinle de paylaşmak istedim. Malzeme listemiz yine oldukça zengin. Siz daha da zenginleştirebilirsiniz.
12 Mart 2015 Perşembe

Baklanın mevsimi geldi.Ben de taze baklayı görünce dayanamadım. Çoğu insan bakla deyince biraz mesafelidir. Ama faydalı bir besin. Sizin için faydalarını araştırdım. Uzmanlar pişirdikten sonra hemen tüketilmesini öneriyor. Birkaç gün beklerse karaciğeri yoruyormuş.
10 Mart 2015 Salı


Merhabalar...
Bugün size bol malzemeli, besleyici, bomba gibi bir tarif vereceğim. Hazırlamak çok kolay. Bir çok yerli ve yabancı siteyi gezerek kendime uygun tarifi hazırladım. Çünkü her tarifte eksik bir şeyler vardı. Sonuçta bomba gibi bir tarif çıktı ortaya. Siz de evinizde bulunan malzemeyi zevkinize gore ekleyebilirsiniz. Çocuklar için müthiş bir kahvaltılık.. Yolda, işyerinde, okulda rahatça tüketebileceğiniz bir atıştırmalık. Sütle, yoğurtla ya da meyvelerle de tüketebilirsiniz. Bence denemeye değer.

9 Mart 2015 Pazartesi


Malzemeler :

4 Kişilik

250 gr çiğ köftelik et
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası (mümkünse Adıyaman salçası)
2 yemek kaşığı domates salçası
4-5 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 yemek kaşığı isot biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1-2 diş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.