Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

16 Kasım 2014 Pazar

Malzemeler :

Yarım kg kıyma
100 gr kuyruk yağı (isteğe bağlı)
2 adet yeşil biber
1 adet salçalık biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 orta boy soğan(ustalar soğan koyulmaz diyor )
1 tatlı kaşığı pul biber(acısı artırılabilir)

15 Kasım 2014 Cumartesi

Malzemeler :

2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Arasına sürmek için:
Bal, çikolata
2 adet muz

Yapılışı :

Verilen malzemeyi mikserle karıştırın. Tavaya çok az sıvı yağ koyup ısıtın. Karışımdan bir kepçe döküp iki tarafını pişirin. Arasına bal ve çikolatayı sürün. Muz dilimleri koyun. Afiyetle ...


6 Kasım 2014 Perşembe


Yasemin Çayının Sağlığa Yararları 
  • Kan pıhtılaşması riskinin azaltılmasına yardımcı olur. 
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. 
  • Doymuş yağ emilimini önlemeye yardımcı olur. 
  • Kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir.
  • Kolestrol seviyelerini düşürür. 
  • Dişlerinizi, çürük ve oyuk oluşumundan korur. 
  • Stresi azaltmada çok etkilidir.
  • Hamile kadınlarda görülen mide bulantısını hafifletir. 
  • Yüksek kan basıncını düşürür. 
  • Diyabetli hastalarda, kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir. 
  • Mide ülserinin önlenmesinde ve tedavisinde katkı sağlar. 




Amerika kıtasında doğal olarak yetişen ve bu bölgede en popüler bitkiler arasında yer alan ekinezya kıta yerlileri tarafından kullanılmış ve günümüzde halen çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan şifalı bir bitkidir. Adı, şeklinden dolayı Yunanca dikenli kirpi anlamına gelen “ecinos”tan türetilmiştir. Ekinezyanın çiçeği, yaprakları ve kökü kullanılabilir. En sık kullanıldığı durumlar enfeksiyonlara karşı ve grip gibi bulaşıcı hastalıklara karşıdır. Ekinezya kırmızı ayçiçeği, Brauneria angustifolia, Brauneria pallida, tarak çiçeği, Kansas otu, kirpi çiçeği, Hint başı ve koni çiçeği olarak da bilinir.
25 Ekim 2014 Cumartesi

Malzemeler :

2 su bardağı haşlanmış fasulye
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 orta boy soğan
Birkaç dal yeşil soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
Yarım limon suyu
Yeşil nane
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için maydanoz, haşlanmış yumurta ve zeytin
21 Ekim 2014 Salı


Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir.

Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Sokaklarda caddelerde kestane kokuları yayılmaya başladı. İster çıtır çıtır, ister mükemmel bir tatlı olarak yediğimiz kestane, lezzetli olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geliyor.
20 Ekim 2014 Pazartesi

Uzun zamandır boğaz ağrısı çekiyorum.Araştırırken bakın işinize yarayacak neler buldum?

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen nar İçerdiği flovanoid, vitamin, polifenol, antosiyanin, taninler nedeniyle   aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ilıman iklimlerde yetişen, bir meyve olan narın kalbi koruduğu, tansiyon düşürücü etkileri herkes tarafından bilinmektedir. Narın,  içindeki zarlar ile yendiğinde mide ülserini iyileştirdiği ise pek az kişi tarafından bilinir.
16 Eylül 2014 Salı

Malzemeler :

1 paket labne peynir (Mascarpone ile yapılıyor ama ben labne kullandım)
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1 paket kedi dili bisküvi (İçinde 24 tane var)
2 fincan neskafe (4 tatlı kaşığı neskafe ile yapılmış)
1 kahve fincanı kahve likörü (olmasa da olur)
1 paket kakao

7 Eylül 2014 Pazar



Malzemeler : 

1kg yoğurt (süzme olursa iyi olur)
1 kg salçalık domates
3 kg salçalık kırmızı biber
5-6 adet acı yeşil biber(İsteğe bağlı tatlı sevenler tatlı biber kullansın)
Yarım kg haşlanmış nohut
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet taze reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım demet taze nane
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı ekşi maya (ya da fırından 1 ekmeklik hamur isteyin)

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.