Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

3 Haziran 2015 Çarşamba


Malzemeler:

4 adet patlıcan
Yarım kg et
4-5 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 yaprak taze reyhan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ



Yapılışı:

Eti düdüklü tencerede yaklaşık 45 dakika haşlayın. Tencerenin dibine etleri yayın. İri parçalar halinde olsun. Kuşbaşı doğramayın.


Patlıcanları çizgili soyun. Ortasından ikiye bölün. Patlıcan büyükse üçe bölebilirsiniz. Bu parçaları dörde bölün ama birbirinden ayrılmasın. Aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi.


Sıvı yağda patlıcanı kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Fazla yağını bırakacaktır. Biberleri de aynı yağda kızartın.


Domatesin kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ekleyin. Tenceredeki etin üzerine önce patlıcanı sonra domates, soğan ve sarımsağı yerleştirin. 4-5 adet taze reyhan yaprağını da en üste koyun.


 Haşlama suyundan 1 su bardağı et suyunu 1 çorba kaşığı salça ile karıştırıp tencereye ekleyin. 1 çay kaşığı tuz ilave edip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Pilavla birlikte servis yapın. Afiyetle ...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.