Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

10 Temmuz 2015 Cuma


Malzemeler:

Hamuru için:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1/4 yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta(beyazı içine, sarısı üstüne)


İç malzeme:

Yarım kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 kâse beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ



Yapılışı:

Hamuru için verilen malzemeyle yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örtüp 15-20 dakika bekketin.

Diğer taraftan iç malzemesi için ıspanağı ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzün. İnce ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin. Beyaz peyniri, baharatları ve yağı ekleyip karıştırın. İç malzeme tercihe göre değişebilir. Kıymalı ya da patatesli yapabilirsiniz.



Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya bölüp beze haline getirin. Biraz unla açabildiğiniz kadar ince açın. Bir köşesine iç malzemeyi koyun. Gevşek bir şekilde rulo haline getirin. Fırın kağıdı konulmuş ya da yağlanmış tepsiye kenarından başlayarak yerleştirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam ve çörek otu serpiştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hem iftarda hem sahurda çıtır çıtır... Afiyetle ...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.