Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

18 Aralık 2015 Cuma


Malzemeler :

4-5 dilim ince dilimlenmiş dana eti (antrikot)
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük soğan
1 çay kaşığı tuz , karabiber, kekik
100 gr iç yağı veya kuyruk yağı



Sos için :

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su

Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı
Pide ekmek


Yapılışı :

Kasaba eti ince dilimletin. Bir kâseye yoğurt, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Soğanı rendeleyin. Iyice karıştırın. Dilimlenmiş eti ilave ederek elinizle sosu ete yedirin. Bir gece buzdolabında bekletin.

Dinlenmiş ve yumuşamış eti streç filme üst üste dizin. Sıkıca yuvarlayarak sarın. Buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz zaman 1 saat önceden çıkarıp kullanın.


Donmuş eti ince ince dilimleyin. Tavada iç yağını eritin. Yüksek ateşte eti sulandırmadan yağla birlikte pişirin.



Başka bir kapta tereyağını eritip ketçap ve salçayla karıştırın. 1 çay bardağı su ilave edin. Kaynatın. Hazırladığınız sosu dilimlenmiş pidenin üzerinde gezdirin. Eti de tabağa alın. En son Kızgın tereyağını cos diye ilave edin  :) Amanın nasıl bir lezzet. Bursa'da bile böylesini yemedim. yanına evde mayaladığınız yoğurdu koymayı da unutmayın. Közlenmiş biber ve domates, kuzarmış patates isteğe bağlı. Afiyetle...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.