Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

19 Mart 2016 Cumartesi


Malzemeler:

4 adet yufka
3 adet yumurta
200 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
3/4 su bardağı sıvı yağ


Yapılışı :

Gerçek su böreğini aratmayacak kolay bir tarif. Hazırlik ve yapım aşaması 1 saati geçmiyor.



Önce böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz. Kıymayı kavuruyoruz. 1 adet yumurtayı ekleyip pişiriyoruz. Çok pişirmeye gerek yok. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Peynirli seviyorsanız kıyma yerine beyaz peynir kullanın.


Başka bir kapta su, yağ ve 2 yumurtayı karıştırıyoruz.
Tepsimizi yağlıyoruz. 2 adet yufkayı rastgele parçalar halinde tepsiye döşüyoruz. Hazırladığımız sulu karışımın yarısını yufkaların üzerine döküyoruz. Kıymalı karışımı yayıyoruz. Kalan 2 yufkayı da yine parçalayıp tepsiye yerleştiriyoruz. Kalan sulu karışımı yufkaların üzerine döküyoruz.


180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Böreğimiz hazır 😊 Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.