Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

27 Nisan 2015 Pazartesi


Tatlı krizim tuttu yine :) Ne yapsam ne yapsam derken dolapta labne kutusunu gördüm. Tiramisu yapmaya karar verdim. Bu kez bisküvi kullanmayacağım. Pandispanya ile yapacağım. Isterseniz hazır pandispanya kullanabilirsiniz. Ben her zaman olduğu gibi evde yapmayı tercih ettim.

Malzemeler:

Pandispanya için

4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao



Muhallebi için

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket labne peyniri (200 gr)
1 p vanilya

Keki ıslatmak için

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri için kakao


Yapılışı :

Yumurta ve şekeri mikserle iyice karıştırın. Kalan malzemeyi ilave edin. Tekrar karıştırın. Isıya dayanıklı tepsiye yayın. Tepsiyi iyice yağlayın ki kolay çıksın. Ben kare tepsi kullandım. Siz kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.


Soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün. Süte şeker ve kahve ekleyerej keki ıslatın.

Diğer taraftan muhallebiyi hazırlayın. Süte unu, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırarak pisirin. Ocağı kapattıktan sonra labne peyniri ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın. Kekin ortasına muhallebiyi yayın. İkinci katı koyduktan sonra kalan muhallebiyi kekin üzerine yayın. Kakaoyu muhallebinin üzerine eleyin. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra afiyetle ...




0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.