Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

20 Nisan 2015 Pazartesi


Malzemeler:

4 adet enginar
2 adet havuç
2 orta boy patates
1 su bardağı bezelye
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1adet limon
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu




Yapılışı:

Bugüne kadar hiç yapmadığım ama severek yediğim  bir yemekti enginar. Çünkü nasıl temizleneceğini bilmiyordum. Pazar alışverişinde görünce denemeye karar verdim. Açıkçası temizlemek oldukça zahmetli. Siz en iyisi temizlenmiş alın :) Karaciğer dostu enginarı bundan sonra daha çok tüketmeye karar verdim.


Enginarın dış yapraklarını koparın. Uç kısmını ve kökünü bıçakla kesin. Ortasındaki tüylü kısmı tatlı kaşığıyla oyarak  çıkarın. Kararmaması için geniş bir kaba su koyun. İçine 1 çorba kaşığı un ve 1 limon suyu ilave edip karıştırın. Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin.


Garnitür için havuç, patates ve bezelyeyi haşlayın. Çok haşlamayın. Haşlanan malzemeyi suzerek soğuk sudan geçirin. Küp küp doğrayın.


Geniş bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Garnitürün yarısını ilave edip 2 dakika karıştırıp ocağı kapatın. Enginarları tencereye yerleştirin. İçine birer kaşık garnitür koyun.

1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ekleyip karıştırın. Karışımı tencere ekleyip yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyin. Soğuk yemeniz tavsiye edilir. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.