Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
İzleyİcİler
20 Nisan 2015 Pazartesi
Pazartesi, Nisan 20, 2015
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet havuç
2 orta boy patates
1 su bardağı bezelye
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1adet limon
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu
Yapılışı:
Bugüne kadar hiç yapmadığım ama severek yediğim bir yemekti enginar. Çünkü nasıl temizleneceğini bilmiyordum. Pazar alışverişinde görünce denemeye karar verdim. Açıkçası temizlemek oldukça zahmetli. Siz en iyisi temizlenmiş alın :) Karaciğer dostu enginarı bundan sonra daha çok tüketmeye karar verdim.
Enginarın dış yapraklarını koparın. Uç kısmını ve kökünü bıçakla kesin. Ortasındaki tüylü kısmı tatlı kaşığıyla oyarak çıkarın. Kararmaması için geniş bir kaba su koyun. İçine 1 çorba kaşığı un ve 1 limon suyu ilave edip karıştırın. Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin.
Garnitür için havuç, patates ve bezelyeyi haşlayın. Çok haşlamayın. Haşlanan malzemeyi suzerek soğuk sudan geçirin. Küp küp doğrayın.
Geniş bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Garnitürün yarısını ilave edip 2 dakika karıştırıp ocağı kapatın. Enginarları tencereye yerleştirin. İçine birer kaşık garnitür koyun.
1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ekleyip karıştırın. Karışımı tencere ekleyip yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyin. Soğuk yemeniz tavsiye edilir. Afiyetle...
Etiketler:Zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder