Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

26 Temmuz 2015 Pazar

Malzemeler :

2 kg şeftali
2 kg toz şeker
3 parça limon tuzu
1 tatlı kaşığı tereyağı(köpürmesini önlüyor)


Yapılışı :

Şeftalilerin sert olanlarından seçin. Kabuğunu soyup dilimleyin. Çok ince dilimlemeyin. Tencereye bir sıra şeftali, bir sıratoz şeker koyun. 1 gün buzdolabında bekletin. İsterseniz kepçeyle şeftaliyi başka bir kaba aktarıp sadece şekeri kaynatın. Şeker kıvama gelince şeftaliyi ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Ben şeftaliyle birlikte kaynattım. Köpürmemesi için 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun.   Ocaktan almadan önce de limon tuzunu ekledim. Soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirdim. Rengi, kokusu muhteşem oldu. Afiyetle....


Not : Kıvamını anlamak için bir kaşık reçeli porselen kaba dökün. Soğuyunca koyulaşabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.