Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

26 Temmuz 2015 Pazar


Malzemeler :

500 gr kuşbaşı et(Ben kuzu eti kullandım)
4-5 adet arpacık soğanı
4  sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber



Yapılışı :

Tencereye yağı koyun. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Yüksek ateşte suyunu çekene kadar karıştırın. 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Biraz daha karıştırın. Soğan ve sarımsağı bütün olarak ekleyin. 1 çay kaşığı karabiber koyun. Tuzu en son pişmeye yakın eklersiniz.


Defne yaprağını da etin üzerine koyduktan sonra tencereden daha küçük bir tas ya da küçük kapağı etin üzerine kapatın. Kapağın kenarından 1 su bardağı sıcak su koyun. Tencerenin kendi kapağını örtün. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Suyunu çektikçe sıcak su ilave etmeyi unutmayın. Tencerede kalacak su miktarını zevkinize göre ayarlayın. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.