Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

12 Kasım 2014 Çarşamba


Malzemeler :

Verdiğim ölçüler 5 litrelik bir tencere içindir.

Hamuru için :

1 ölçü un(Bardak ya da kâse)
 4 ölçü su
1 tatlı kaşığı tuz

Çorbası için :

1 adet haşlanmış tavuk
4 çorba kaşığı tereyağı
5-6 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tavuk suyuyla beraber 4 litre su

Yapılışı :

Havalar soğuyunca bizim yörede ilk akla gelen çorba arabaşıdır. Hele de kar yağmışsa olmazsa olmazımızdır. Hamur sevmeyenler sadece çorbayı yapsın. Soğuk algınlığına iyi gelir.

Önce hamuru yapıyoruz. Mümkünse sabahtan yapalım ki iyice donsun.

2 ölçü suyla 1 ölçü unu karıştırın. Gerekirse mikser kullanın. Kalan 4 ölçü suyu kaynatın. Tuz ekleyin. Unlu karışımı tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin.3-4 dakika karıştırarak kaynatın. Kabarcıklar oluşunca hamuru bir tepsiye dökün. Soğumaya bırakın.

Diğer taraftan  tencereye tere yağını koyun. Eriyince unu ilave edin.Kısık ateşte karıştırarak iyice kavurun. Unun rengi kahverengileşecek. Salçayı, karabiberi,pul biberi ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırın. Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin. Gerekirse mikserle karıştırın. Yaklaşık yarım saat kaynatın. En son içine parçaladığınız tavukları ekleyin. Bol limonlu ve acılı çorbayı hamurla birlikte tüketin. Tabii hamurla çorba içmek o kadar kolay değil. Çünkü hamuru çiğnemeden yutmanız gerekiyor. Bilenler bilirler ;) Afiyetle...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.