Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
İzleyİcİler
12 Kasım 2014 Çarşamba
Çarşamba, Kasım 12, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler :
Verdiğim ölçüler 5 litrelik bir tencere içindir.
Hamuru için :
1 ölçü un(Bardak ya da kâse)
4 ölçü su
1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için :
1 adet haşlanmış tavuk
4 çorba kaşığı tereyağı
5-6 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tavuk suyuyla beraber 4 litre su
Yapılışı :
Havalar soğuyunca bizim yörede ilk akla gelen çorba arabaşıdır. Hele de kar yağmışsa olmazsa olmazımızdır. Hamur sevmeyenler sadece çorbayı yapsın. Soğuk algınlığına iyi gelir.
Önce hamuru yapıyoruz. Mümkünse sabahtan yapalım ki iyice donsun.
2 ölçü suyla 1 ölçü unu karıştırın. Gerekirse mikser kullanın. Kalan 4 ölçü suyu kaynatın. Tuz ekleyin. Unlu karışımı tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin.3-4 dakika karıştırarak kaynatın. Kabarcıklar oluşunca hamuru bir tepsiye dökün. Soğumaya bırakın.
Diğer taraftan tencereye tere yağını koyun. Eriyince unu ilave edin.Kısık ateşte karıştırarak iyice kavurun. Unun rengi kahverengileşecek. Salçayı, karabiberi,pul biberi ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırın. Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin. Gerekirse mikserle karıştırın. Yaklaşık yarım saat kaynatın. En son içine parçaladığınız tavukları ekleyin. Bol limonlu ve acılı çorbayı hamurla birlikte tüketin. Tabii hamurla çorba içmek o kadar kolay değil. Çünkü hamuru çiğnemeden yutmanız gerekiyor. Bilenler bilirler ;) Afiyetle...
Etiketler:Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder