Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

27 Kasım 2014 Perşembe

Malzemeler :

3 adet ayva
6 çorba kaşığı  toz şeker
3 adet karanfil
Yarım çay kaşığı gıda boyası (koymayabilirsiniz)
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı su
Üzeri için kaymak

Yapılışı :

Ayvaları soyup ikiye bölün. İçindeki sert kısmı oyarak çıkarın. Çekirdekleri atmayın. Geniş bir tencere ya da tavaya ayvaları yerleştirin. Zencefil, zerdeçal , gıda boyası ve şekeri karıştırın. Ayvaların ortasına birer çorba kaşığı karışımdan koyun. Ayva çekirdeklerini, karanfil ve çubuk tarçını da ekleyin. 1 çay bardağı su ile kısık ateşte ayva istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk, kaymakla servis yapın. Ayvanın tam da mevsimi. İlaç gibi gelecek bu tatlı :) Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.