Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

1 Kasım 2014 Cumartesi

Malzemeler :

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Bir fiske tuz
5 su bardağı un(Ortalama olarak, kullanılan una göre değişebilir)
İstediğiniz marmelat ya da reçel

Yapılışı :

Tart hamuru hazırlamak zannedildiği kadar zor değil. Malzemeleri karıştırırken hamurun ısınmaması en önemli nokta. Bütün malzemeyi karıştırın. Sert bir hamur elde edin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin. Sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün. Merdane ile inceltin. Tart kalıbını yağlayın. Açtığınız hamuru kalıba yerleştirin. Çatalla delikler açın ki kabarmasın. Marmelatı yayın. İkinci parçayı da tezgahta açın. Kalıp yardımıyla minik kalpler yapın. Kenarından başlayarak kalplerle üzerini örtün. Ben fırına vermeden 12 saat buzdolabında beklettim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyetle...






0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.