Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

10 Ağustos 2014 Pazar

Malzemeler:

3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
15 su bardağı su
1 çay bardağı kuru üzüm
4-5 adet kuru incir
10-15 adet kuru kayısı
1 su bardağı fındık
3-4 tane karanfil
1 fiske tuz
Toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
Süslemek için çekilmiş ceviz.nar

Yapılışı:

Akşamdan buğday,fasulye ve nohutu güzelce yıkayıp ıslatın.Sabah tekrar buğdayı suyu duru hale gelene kadar yıkayıp nohut ve fasulyeyle birlikte düdüklüye koyun. (Düdüklü kullanmak istemiyorsanız buğdayı ayrı tencerede, fasulye ve nohutu ayrı tencerede haşlayıp sonra birleştirin. )Yaklaşık 40 dakika haşlayın.Kapağını açtıktan sonra yıkanıp doğranmış meyveleri,karanfili ekleyin.Şekeri damak zevkinize göre ekleyin.Bir fiske de tuz eklemeyi unutmayın.10 dakika da meyvelerle beraber pişirin.Bu arada koyuluğunu kontrol edin.Çok koyulaşmışsa sıcak su ilave edin.En son portakal rendesini ilave edip ocağı söndürün. Kaselere koyduktan sonra ceviz ve narla süsleyin.İster sıcak ister soğuk tüketin.Tercih sizin.Ben soğumasını bekleyemeyenlerdenim.Afiyetle...




0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.