Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

29 Ağustos 2014 Cuma

Malzemeler:

4 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı ya da 1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
3 orta boy havuç
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm (ben frenk üzümü kullandım)
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:



Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile şekeri çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Sıvı yağ kullandıysanız unun miktarını biraz artırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, toz zencefil ve bir fiske tuzu karıştırıyouz. Bu karışımı ekliyoruz. Artık çırpmadan tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Rendelenmiş havuç, kuru üzüm ve cevizi de ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına hamurumuzu döküyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp  üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyetle...







0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.