Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Malzemeler:

1 demet deniz börülcesi
2 diş sarımsak
1 limon
2 kaşık zeytin yağı

Hazırlanışı:

Ege'de çok tüketilen oldukça faydalı ve lezzetli bir salata.İstanbul'da bulmak biraz zor olabilir.Ama büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Börülcenin çamurlu kısımlarını kesip bol suyla yıkıyoruz.Büyük bir tencereye 2 litre su koyup kaynatıyoruz.Kaynar suya börülceyi atıp 7 dakika haşlıyoruz.Börülce tuzludur.Ben ilk yaptığımda bilmediğim için tuz atmıştım.Sakın tuz kullanmayın.Haşlanan börülcenin  suyunu süzüp soğuk sudan geçiriyoruz ki yeşil kalsın.Sonra sap kısmından tutarak sıyırıyoruz.Çöp kısmını atıyoruz.Bu arada sarımsak limon ve zeytin yağıyla sos hazırlıyoruz.Tabağa aldığımız börülceye sosu ekliyoruz.Salatamız hazır.
Afiyetle...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.