Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

12 Ağustos 2014 Salı

Malzemeler:

1 kg yarma şeftali
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet çubuk tarçın

Kararmaması için:
2 litre su
1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:

Genelde konserve yapmam ama şeftali mevsimindeyiz, bol şeftali varken ilk defa ben de denemek istedim.Gayet de güzel oldu.Önce şeftalileri soyup istediğimiz büyüklükte dilimleyip tuzlu suya atıyoruz.Kararmasın diye.Diğer taraftan şeker, çubuk tarçın ve su ile şerbet hazırlıyoruz.Şeftalileri kavanozlara yerleştiriyoruz.Aralarına üzümleri serpiştiriyoruz.Üzerini kaynattığımız şerbetle dolduruyoruz.Bir bıçak yardımıyla dipte kalan hava baloncuklarını çıkarıyoruz.Kapağını kapatıyoruz.Kavanozları büyük bir tencerede üzerini suyla kapatacak şekilde doldurup 20-25 dakika kaynatıyoruz.Kavanozları çıkarıp kağaını kontrol ediyoruz.Hava alırsa bozulur.Kavanozları ters çevirip 1 gün bekletiyoruz.Sonra kavanozların güzelliğini seyredebileceğimiz bir yere kaldırıyoruz.Biz bu gidişle galiba kışı beklemeden açarız :)
Afiyetle...




0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.