Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

10 Ağustos 2014 Pazar
Malzemeler:

Hamuru için:

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Açmak için:
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı un

İçi için:
1 su bardağı ceviz

Üzeri için:
200 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı

Şerbeti için:
4 subardağı su
4 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon

Yapılışı:

Hamuru için verilen malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 1 saat kadar dinlendirin .12 eşit parçaya ayırıp bezeler haline getirin.Her bezeyi önce merdaneyle sonra oklavayla nişasta ve unu karıştırarak açabildiğiniz kadar ince açın.Ortasından ikiye bölün.Çekilmiş cevizin içine biraz toz şeker ekleyin.Her iki parçaya serpin.Yufkanın yarısını oklavaya sarın.Büzüştürün.Oklavadan çıkarın.Keserek tepsiye yerleştirin.Bu arada şerbeti hazırlayın ki tepsi fırından çıkana kadar soğusun.





Tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp tepsinin üzerine yayın.200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Hazırladığınız şerbeti tepsi sıcakken dökün.Şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.