Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

9 Ağustos 2014 Cumartesi


Malzemeler :4 kişilik

Kişi başına 1 çay bardağı kepekli köftelik bulgur 
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydonoz
Kış ise 1 su bardağı domates kurusu yaz ise 1 kg bursa domatesi
yarım demet fesleğen(kurusu ise 1 çorba kaşığı)
1 su bardağı tahin
3 kaşık domates salçası
tuz(yeteri kadar)
1 limon
Yapılışı:
Bulguru derince bir kaba koyun.Rendelediğiniz domatesi (kış ise 1 bardak domates kurusu suda haşlanarak eklenecek), ince doğranmış soğanı,maydonozu,fesleğeni,salçayı,1 limonun suyunu,tuzu ekleyin.Bulgur yumuşayana kadar elinizle ezin.İstediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar rendelenmiş domates ekleyin.Önceden tavada rengi değişene kadar kavurduğunuz tahini soğuttuktan sonra bu karışıma ekleyip tekrar karıştırın.Sıkmalar halinde tabağa dizin. Bir kısmını sulusu için ayırın.Soğuk su ekleyerek çorba kıvamına getirin. Sulunun üzerine ince doğranmış domates, salatalık, haşlanmış lahana ,biraz nar ekşisi ilave edin.Sıkmayı garnitürle zenginleştirin.Garnitür olarak domates,salatalık,turşu,soğan piyazı,haşlanmış lahana,acılı soslar kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. ellerine sağlık!!!! çok lezzetli görünüyor ;) fesleğenli denememiştim, en kısa zamanda yapacağım!!! ;) sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım benim :) Desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.Eminim çok güzel
    tariflerin vardır.Gönderirsen yayınlarım ;)

    YanıtlaSil

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.