Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

18 Ağustos 2014 Pazartesi


Malzemeler:

4 çay bardağı kepekli köftelik bulgur
Bulguru ıslatacak kadar soğuk su (ev bulguru ise sıcak olabilir)
1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası
1 iri diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
2 adet salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Bulguru soğuk su ile ıslatın. 1 adet soğanı yemeklik ince doğrayın. Salçayı, baharatları, limonu, nar ekşisini ekleyin.yumuşayana kadar yoğurun. Domates, salatalık, maydanoz ve yeşil soğanı ayrı bir kapta doğrayarak hazırlayın. Bu karışımı bulgura ekleyin. Karıştırın. En son zeytinyağı ilave edin. Kısırınız servise hazır. Ben çiğ kısır sevmem diyenler soğanı yağda kavurup bulgura eklerse o da başka çeşit bir kısır olur. Ben ikisini de seviyorum :) Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.