Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Malzemeler:

1 bardak kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
1 orta boy soğan
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, nane, kimyon,reyhan
1,5 litre su

Hazırlanışı:

Nurişin Yeri yeni açıldığı için henüz çok fazla tarif yok.Her gün yeni tarifler ekliyorum ve hangisinden başlayacağıma karar vermekte zorlanıyorum.Takipçilerimden aldığım geri bildirimlere bakılırsa tarifler yeni başlayanlara zor gelmiş . Ben de bugün kolay bir tarif vereyim de mutfağa yeni yeni girmeye başlayanları korkutmayayım dedim :)

Mercimeği yıkayarak düdüklü tencereye koyuyoruz.Düdüklü tencere yoksa normal tencere de olur.Havuç, patates.soğanı iri iri doğrayıp ekliyoruz.Tereyağı , salça ve diğer baharatları da ekliyoruz.Baharatları 1 er çay kaşığı koyarsanız daha sonra istediğiniz miktarda eklersiniz.Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz.15- 20 dakikada pişer.Ben kokusundan pişip pişmediğini anlıyorum.ocağı kapattıktan sonra blender (bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama tam karşılığını bulamadım,karıştırıcı diyelim) ile çorbayı karıştırıyoruz.Süzmeye gerek yok ama süzme isteyenler süzgeçten geçirebilir.Çorbamız servise hazır.
Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.