Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

14 Ağustos 2014 Perşembe

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
400 gr mantar
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 kutu(200ml) sıvı krema
2 kaşık tereyağı





Yapılışı:

Tereyağını tavada eritin.Sarımsakları doğrayıp ekleyin.Tava ısınınca jülyen(ince-uzun) doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin.Suyunu çekene kadar pişirin.Bu arada mantarları doğrayarak limonlu suda bekletin ki kararmasın.Tavuk kızarmaya başlayınca soğanı,jülyen doğradığınız kırmızı ve yeşil biberi ekleyin.

 


Daha sonra mantarları ekleyin.Suyunu çekene kadar kavurun.Bu işlemleri yaparken tavaya kapak örtmeyin.
Piştikten sonra tuzu,karabiberi,köriyi ve biraz sütle seyrelttiğiniz kremayı ekleyin.Kremayı karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Köri tavuğa çok yakışıyor.Yanında pirinç ya da bulgur pilavıyla servis yapabilirsiniz.Afiyetle...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.