Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

19 Ağustos 2014 Salı

Malzemeler:

Hamuru için:

5 yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç malzemesi:

250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber

Haşlamak için:

1 tencere su
2 çorba kaşığı tuz

(yufkaların arasına sürmek için 1 su bardağı zeytinyağı)

Yapılışı:

Hamur için verilen malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.12 bezeye ayırın.Bezelerin üzerine temiz nemli bez örtün.Hem kurumaz hem de kolay açarsınız.1 saat dinlendirin.

Diğer tarafta iç malzemesini hazırlayın.Kıymayı kavurun.İçine yumurta kırın.Yumurta pişince karabiber ve maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın.

Hamurumuz dinlendikten sonra tezgahta önce merdaneyle sonra oklavayla açabildiğiniz incelikte açın.Temiz bir bezin üzerine açtığınız yufkaları serin.Hepsi açıldıktan sonra yufkaları üst üste koyup dörde bölün.Tencerede rahat haşlayabilmek için.


Bu arada büyük bir tencerede su kaynatın.İçine tuz atın.Böldüğümüz parçaların yarısını tek tek suya atıp kısa bir süre haşlıyoruz (10-15 saniye gibi). Çıkarınca soğuk su dolu leğene atıyoruz.Leğenden aldığımız yufkayı ters çevirdiğimiz delikliye koyup süzüyoruz.


Yağlanmış tepsiye yerleştirdiğimiz her kat yufkayı zeytinyağıyla yağlıyoruz.Yarıya gelince iç malzemeyi yayıyoruz.Siz peynirli iç de yapabilirsiniz.Sonra kalan yufkaları da aynı şekilde haşlayıp soğuk suya attıktan sonra suyunu süzerek tepsimize yerleştiriyoruz.



Soğuk su yufka girdikçe ısınacaktır.Suyu sık sık değiştirin (ya da suyun içine buz koyun).En üste kuru yufkadan ayırıp serin.Tekrar yağlayıp 180 derece ısıtılmış fırına verin.Üstü kızarana dek pişirin.Böreği çıkarınca üzerine biraz su serperek örterseniz yumuşar.
Afiyetle...



0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.