Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

21 Ağustos 2014 Perşembe

Malzemeler:

12 adet tuzsuz etimek
2  su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Muhallebisi için:

4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Kreması için:

1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti

Yapılışı:

Şekerden 3 çorba kaşığı alıp tencereye koyuyoruz.Kısık ateşte şeker kahverengileşinceye kadar karıştırıyoruz.Sonra kalan şekeri ilave edip suyla birlikte kaynamaya bırakıyoruz.(Ben daha az şeker kullandım) 

Tepsimize 12 ekmeği diziyoruz.Kaynayan şerbeti sıcak sıcak ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz.Diğer tarafta muhallebiyi hazırlamak için tencereye tereyağı ve vanilya hariç malzemeyi ekliyoruz.Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekliyoruz.1-2 dakika daha karıştırıp ocağı söndürüyoruz.Mikserle muhallebiyi çırpıyoruz.Ekmeklerin üzerine yayıyoruz.

Soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin üzerine sürüyoruz.Tatlıyı süslemek için hindistan cevizi,antep fıstığı gibi malzemeler kullanabilirsiniz.Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra servise hazırdır.
Afiyetle...




0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.