Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
- Eylül ( 21 )
-
Ağustos
(
33
)
- Akdeniz Ekmeği
- Avakado Salatası
- Sosisli Spagetti
- Ananaslı Granita
- Havuçlu Kek
- İnegöl Köfte
- Trileçe Tatlısı (Balkan Tatlısı)
- Soğan Halkaları
- Havuç Topları
- Baton Ekmek
- Ekşi Maya
- Un Helvası
- Etimek Tatlısı
- Deniz Börülcesi Salatası
- Kereviz Salatası
- Mercimek Çorbası
- Havuçlu Patates Çanağı
- Havuç Tarator
- Patlıcan Salatası
- Su Böreği
- Etli Ekmek
- Patatesli Kek
- Patates Salatası
- Çiğ Kısır
- Havuçlu Muhallebili Kek
- Patlıcanlı kürdan kebabı
- Körili tavuk
- Vişne reçeli
- Şeftali konservesi
- Oklavadan Çekme
- Aşure
- Gözleme Tarifi
- Batırık Tarifi
İzleyİcİler
24 Ağustos 2014 Pazar
Pazar, Ağustos 24, 2014
| | Kaydı Düzenle
Beklediğime değdi. Nihayet dün ekmeğimi yaptım. Doğrusu ben bile bu kadarını beklemiyordum. Ekşi mayamın oluşumunu on gün bekledikten sonra ekmeğimin mayalanmasını 8 saat beklemek oldukça zordu. Ama değdi. Ekmek fırından çıktıktan sonra o ilk parçayı yerken oğlumun yüz ifadesi her şeyi anlatıyordu. Şimdi rahatlıkla tarifimi paylaşabilirim.
Malzemeler:
1 su bardağı ekşi maya (tarif için)
1,5 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Verilen malzemeyi bir kapta karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvama gelsin. Sonra 10 dakika dinlendirip tekrar yoğurun. 2 saat kadar üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
Temiz bir bezin üzerini unlayarak dinlenen hamuru bezin üzerine alın. Ekmek şekli verin. Ben baton kalıp kullandım. Burada da üstü kapalı olarak 2 saat kadar dinlendirin.
Fırın kağıdını elinizle top haline getirerek buruşturun. Böylece ekmeğimizde boşluk kalmayacak ve ekmek düzgün çıkacak.
Hamuru dikkatlice baton kalıba yerleştirin. Üzerini streçle kaplayın. Bu şekilde 6 saat kadar oda sıcaklığında ya da fırının içinde bekletin. Toplamda 8 saat yetiyor. Tadına bakıp ekşiliğine karar verebilirsiniz. Daha ekşi olsun diyenler daha çok bekletebilir. Zaman içerisinde kendi yöntemlerinizi geliştirirsiniz.
Hamurumuz istenilen kıvama gelince fırını en yüksek derecede 15 dakika ısıtıyoruz. Fırına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde sıcak su koyarsanız ekmeğinizin dışı çok sert olmaz.Hamurun üzerini keskin bir bıçak ya da jilet yardımıyla çiziyoruz. Kalıbı fırında 15 dakika yüksek ısıda sonraki 15 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Fırından çıkarınca bir beze sararsanız ekmek yumuşar. Hemen dilimlemeyin. Biraz soğumasını bekleyin. Ekmek içini çeksin. Sonra mı? Valla ona siz karar verin :)
Etiketler:Ekşi Maya,Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder