Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
- Eylül ( 21 )
-
Ağustos
(
33
)
- Akdeniz Ekmeği
- Avakado Salatası
- Sosisli Spagetti
- Ananaslı Granita
- Havuçlu Kek
- İnegöl Köfte
- Trileçe Tatlısı (Balkan Tatlısı)
- Soğan Halkaları
- Havuç Topları
- Baton Ekmek
- Ekşi Maya
- Un Helvası
- Etimek Tatlısı
- Deniz Börülcesi Salatası
- Kereviz Salatası
- Mercimek Çorbası
- Havuçlu Patates Çanağı
- Havuç Tarator
- Patlıcan Salatası
- Su Böreği
- Etli Ekmek
- Patatesli Kek
- Patates Salatası
- Çiğ Kısır
- Havuçlu Muhallebili Kek
- Patlıcanlı kürdan kebabı
- Körili tavuk
- Vişne reçeli
- Şeftali konservesi
- Oklavadan Çekme
- Aşure
- Gözleme Tarifi
- Batırık Tarifi
İzleyİcİler
19 Ağustos 2014 Salı
Salı, Ağustos 19, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler:
Hamuru için:
5 yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç malzemesi:
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlamak için:
1 tencere su
2 çorba kaşığı tuz
(yufkaların arasına sürmek için 1 su bardağı zeytinyağı)
Yapılışı:
Hamur için verilen malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.12 bezeye ayırın.Bezelerin üzerine temiz nemli bez örtün.Hem kurumaz hem de kolay açarsınız.1 saat dinlendirin.
Diğer tarafta iç malzemesini hazırlayın.Kıymayı kavurun.İçine yumurta kırın.Yumurta pişince karabiber ve maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın.
Hamurumuz dinlendikten sonra tezgahta önce merdaneyle sonra oklavayla açabildiğiniz incelikte açın.Temiz bir bezin üzerine açtığınız yufkaları serin.Hepsi açıldıktan sonra yufkaları üst üste koyup dörde bölün.Tencerede rahat haşlayabilmek için.
Bu arada büyük bir tencerede su kaynatın.İçine tuz atın.Böldüğümüz parçaların yarısını tek tek suya atıp kısa bir süre haşlıyoruz (10-15 saniye gibi). Çıkarınca soğuk su dolu leğene atıyoruz.Leğenden aldığımız yufkayı ters çevirdiğimiz delikliye koyup süzüyoruz.
Yağlanmış tepsiye yerleştirdiğimiz her kat yufkayı zeytinyağıyla yağlıyoruz.Yarıya gelince iç malzemeyi yayıyoruz.Siz peynirli iç de yapabilirsiniz.Sonra kalan yufkaları da aynı şekilde haşlayıp soğuk suya attıktan sonra suyunu süzerek tepsimize yerleştiriyoruz.
Soğuk su yufka girdikçe ısınacaktır.Suyu sık sık değiştirin (ya da suyun içine buz koyun).En üste kuru yufkadan ayırıp serin.Tekrar yağlayıp 180 derece ısıtılmış fırına verin.Üstü kızarana dek pişirin.Böreği çıkarınca üzerine biraz su serperek örterseniz yumuşar.
Afiyetle...
Etiketler:Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder