Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
- Eylül ( 21 )
-
Ağustos
(
33
)
- Akdeniz Ekmeği
- Avakado Salatası
- Sosisli Spagetti
- Ananaslı Granita
- Havuçlu Kek
- İnegöl Köfte
- Trileçe Tatlısı (Balkan Tatlısı)
- Soğan Halkaları
- Havuç Topları
- Baton Ekmek
- Ekşi Maya
- Un Helvası
- Etimek Tatlısı
- Deniz Börülcesi Salatası
- Kereviz Salatası
- Mercimek Çorbası
- Havuçlu Patates Çanağı
- Havuç Tarator
- Patlıcan Salatası
- Su Böreği
- Etli Ekmek
- Patatesli Kek
- Patates Salatası
- Çiğ Kısır
- Havuçlu Muhallebili Kek
- Patlıcanlı kürdan kebabı
- Körili tavuk
- Vişne reçeli
- Şeftali konservesi
- Oklavadan Çekme
- Aşure
- Gözleme Tarifi
- Batırık Tarifi
İzleyİcİler
10 Ağustos 2014 Pazar
Pazar, Ağustos 10, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Açmak için:
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
200 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
4 subardağı su
4 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon
Yapılışı:
Hamuru için verilen malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 1 saat kadar dinlendirin .12 eşit parçaya ayırıp bezeler haline getirin.Her bezeyi önce merdaneyle sonra oklavayla nişasta ve unu karıştırarak açabildiğiniz kadar ince açın.Ortasından ikiye bölün.Çekilmiş cevizin içine biraz toz şeker ekleyin.Her iki parçaya serpin.Yufkanın yarısını oklavaya sarın.Büzüştürün.Oklavadan çıkarın.Keserek tepsiye yerleştirin.Bu arada şerbeti hazırlayın ki tepsi fırından çıkana kadar soğusun.
Tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp tepsinin üzerine yayın.200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Hazırladığınız şerbeti tepsi sıcakken dökün.Şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hamuru için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Açmak için:
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
200 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
4 subardağı su
4 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon
Yapılışı:
Hamuru için verilen malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 1 saat kadar dinlendirin .12 eşit parçaya ayırıp bezeler haline getirin.Her bezeyi önce merdaneyle sonra oklavayla nişasta ve unu karıştırarak açabildiğiniz kadar ince açın.Ortasından ikiye bölün.Çekilmiş cevizin içine biraz toz şeker ekleyin.Her iki parçaya serpin.Yufkanın yarısını oklavaya sarın.Büzüştürün.Oklavadan çıkarın.Keserek tepsiye yerleştirin.Bu arada şerbeti hazırlayın ki tepsi fırından çıkana kadar soğusun.
Tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp tepsinin üzerine yayın.200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Hazırladığınız şerbeti tepsi sıcakken dökün.Şerbeti çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Etiketler:Hamur İşleri,Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder