Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
-
2015
(
44
)
- Aralık ( 1 )
- Kasım ( 1 )
- Ekim ( 1 )
- Ağustos ( 2 )
- Temmuz ( 4 )
- Haziran ( 1 )
- Mayıs ( 2 )
- Nisan ( 7 )
- Mart ( 18 )
- Şubat ( 3 )
- Ocak ( 4 )
-
2014
(
92
)
- Aralık ( 5 )
- Kasım ( 9 )
- Ekim ( 24 )
- Eylül ( 21 )
-
Ağustos
(
33
)
- Akdeniz Ekmeği
- Avakado Salatası
- Sosisli Spagetti
- Ananaslı Granita
- Havuçlu Kek
- İnegöl Köfte
- Trileçe Tatlısı (Balkan Tatlısı)
- Soğan Halkaları
- Havuç Topları
- Baton Ekmek
- Ekşi Maya
- Un Helvası
- Etimek Tatlısı
- Deniz Börülcesi Salatası
- Kereviz Salatası
- Mercimek Çorbası
- Havuçlu Patates Çanağı
- Havuç Tarator
- Patlıcan Salatası
- Su Böreği
- Etli Ekmek
- Patatesli Kek
- Patates Salatası
- Çiğ Kısır
- Havuçlu Muhallebili Kek
- Patlıcanlı kürdan kebabı
- Körili tavuk
- Vişne reçeli
- Şeftali konservesi
- Oklavadan Çekme
- Aşure
- Gözleme Tarifi
- Batırık Tarifi
İzleyİcİler
12 Ağustos 2014 Salı
Salı, Ağustos 12, 2014
| | Kaydı Düzenle
Malzemeler:
1 kg yarma şeftali
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet çubuk tarçın
Kararmaması için:
2 litre su
1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Genelde konserve yapmam ama şeftali mevsimindeyiz, bol şeftali varken ilk defa ben de denemek istedim.Gayet de güzel oldu.Önce şeftalileri soyup istediğimiz büyüklükte dilimleyip tuzlu suya atıyoruz.Kararmasın diye.Diğer taraftan şeker, çubuk tarçın ve su ile şerbet hazırlıyoruz.Şeftalileri kavanozlara yerleştiriyoruz.Aralarına üzümleri serpiştiriyoruz.Üzerini kaynattığımız şerbetle dolduruyoruz.Bir bıçak yardımıyla dipte kalan hava baloncuklarını çıkarıyoruz.Kapağını kapatıyoruz.Kavanozları büyük bir tencerede üzerini suyla kapatacak şekilde doldurup 20-25 dakika kaynatıyoruz.Kavanozları çıkarıp kağaını kontrol ediyoruz.Hava alırsa bozulur.Kavanozları ters çevirip 1 gün bekletiyoruz.Sonra kavanozların güzelliğini seyredebileceğimiz bir yere kaldırıyoruz.Biz bu gidişle galiba kışı beklemeden açarız :)
Afiyetle...
Etiketler:Konserveler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder