Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
İzleyİcİler
22 Mart 2015 Pazar
Pazar, Mart 22, 2015
| | Kaydı Düzenle
Merhabalar...
Yine kolay ve lezzetli mi lezzetli bir tarifim var. Ananas çok sevdiğim bir meyve. Faydaları saymakla bitmiyor. İnsan vücudu için gerekli bütün vitaminler mevcut. Ayrıca sulu ve lifli bir meyve olduğundan zayıflamak isteyenler rahatlıkla tüketebilir. Ateş düşürücü olarak da kullanılıyormuş. Anlayacağınız meyve değil ilaç.
Ben de farklı bir tarifte kullandım bu kez ananası. Son derece keyifle hazırladım. Mikser kullanmadan sadece karıştırarak hazırlanıyor. Malzeme listesi kabarık değil. Tutmama ihtimali yok... Daha ne olsun :) Haydi yapalım öyleyse.
Malzemeler:
1 adet ananas
10 adet vişne ya da kiraz
4 /3 Su bardağı kahverengi şeker
Tepsiyi yağlamak için tuzsuz tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım)
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı yoğurt suyu
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı vanilya aroması
1 tutam tuz
Yapılışı:
Kelepçeli kek kalıbını kullanırsanız ters çevirirken zorlanmazsınız. Ben silikon kalıp kullandım. Kalıbı yağlayın. Kahverengi şekeri eşit şekilde serpiştirin. Kalıbın her yerini kaplasın. Ananas dilimleriyle şeker buluşunca hafif karamelize olacak. Kalıbın ortasına yuvarlak bir dilim ananas yerleştirin. Simetrik bir şekilde diğer dilimleri tepsinin her yerini kaplayacak şekilde dizin. Dilimlerin arasına birer tane vişne ya da kiraz yerleştirin. Ben vişne kullandım.
Unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı, 1 tutam tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta yumurtayı, yağı, vanilya aromasını, toz şekeri, kremayı, yoğurt suyunu çırpın. Miksere gerek yok. Sonra ıslak malzemeyle kuru malzemeyi birleştirip karıştırın. Çok karıştırmanıza gerek yok. Karışımı dikkatlice tepsiye dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarıp 5-6 saat soğumaya bırakın. Keki ters çevirerek çıkarın. Afiyetle...
Etiketler:Hamur İşleri,Pratik Tarifler,Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder