Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

12 Mart 2015 Perşembe

Baklanın mevsimi geldi.Ben de taze baklayı görünce dayanamadım. Çoğu insan bakla deyince biraz mesafelidir. Ama faydalı bir besin. Sizin için faydalarını araştırdım. Uzmanlar pişirdikten sonra hemen tüketilmesini öneriyor. Birkaç gün beklerse karaciğeri yoruyormuş.

Doğal dopamin kaynağı imiş. Dopamin eksikliği, parkinson hastalığına yol açıyormuş. Dopamin de mutluluk hormonuymuş. (Ne çok gereksiz bilgi verdim)

Lutein içeriğinden dolayı gözler için faydalıymış.

Kötü kolesterolü düşürüyormuş.

Kan şekerini , bağırsakları düzenliyormuş.

Hemoroit ve kabızlığa iyi geliyormuş. Posalı olduğundan herhalde.

Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zenginmiş.

Bol miktarda A, C, B ve B2 vitaminleri içeriyormuş.

İdrar yollarını temizliyormuş.

Bağırsak parazitlerini düşürüyormuş.

Cilde iyi geliyormuş..... daha neler neler...

Yoksa bakla yememiz için kandırıyorlar mı bizi :) Yaz yaz bitmedi. Biz en iyisi tarife geçelim.

Malzemeler:

1 kg bakla
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:

Baklayı fasulye ayıklar gibi ayıklayıp yıkayın. 1 tatlı kaşığı toz şeker attığınız bol suda yaklaşık 20 dakika haşlayın. Başka bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Suyunu süzdüğünüz baklayı ekleyerek karıştırın. 1 yemek kaşığı un ilave edin. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. 1 tatlı kaşığı şeker ve tuzu da ekledikten sonra 20 dakika kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın. Afiyetle...


0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.