Blogger tarafından desteklenmektedir.
Türlerİne Göre
- Ana Yemekler
- Atıştırmalık
- Balık
- Bitki Çayları
- Çorbalar
- Ekşi Maya
- Et Yemekleri
- Faydalı Bitkiler
- Hamur İşleri
- İçecekler
- Kahvaltılık Tarifler
- Kış Hazırlıkları
- Kızartmalar
- Konserveler
- Kurabiyeler
- Makarnalar
- Meyveler
- Mezeler
- Pilavlar
- Pratik Tarifler
- Reçeller
- Salatalar
- Sütlü tatlılar
- Tatlılar
- Tavuk Yemekleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlılar
ARŞİV
İzleyİcİler
12 Mart 2015 Perşembe
Perşembe, Mart 12, 2015
| | Kaydı Düzenle
Baklanın mevsimi geldi.Ben de taze baklayı görünce dayanamadım. Çoğu insan bakla deyince biraz mesafelidir. Ama faydalı bir besin. Sizin için faydalarını araştırdım. Uzmanlar pişirdikten sonra hemen tüketilmesini öneriyor. Birkaç gün beklerse karaciğeri yoruyormuş.
Doğal dopamin kaynağı imiş. Dopamin eksikliği, parkinson hastalığına yol açıyormuş. Dopamin de mutluluk hormonuymuş. (Ne çok gereksiz bilgi verdim)
Lutein içeriğinden dolayı gözler için faydalıymış.
Kötü kolesterolü düşürüyormuş.
Kan şekerini , bağırsakları düzenliyormuş.
Hemoroit ve kabızlığa iyi geliyormuş. Posalı olduğundan herhalde.
Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zenginmiş.
Bol miktarda A, C, B ve B2 vitaminleri içeriyormuş.
İdrar yollarını temizliyormuş.
Bağırsak parazitlerini düşürüyormuş.
Cilde iyi geliyormuş..... daha neler neler...
Yoksa bakla yememiz için kandırıyorlar mı bizi :) Yaz yaz bitmedi. Biz en iyisi tarife geçelim.
Malzemeler:
1 kg bakla
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Baklayı fasulye ayıklar gibi ayıklayıp yıkayın. 1 tatlı kaşığı toz şeker attığınız bol suda yaklaşık 20 dakika haşlayın. Başka bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Suyunu süzdüğünüz baklayı ekleyerek karıştırın. 1 yemek kaşığı un ilave edin. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. 1 tatlı kaşığı şeker ve tuzu da ekledikten sonra 20 dakika kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın. Afiyetle...
Etiketler:Ana Yemekler,Zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
NurluTarif Facebook
Çok Tıklananlar
Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.
-
Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak irmik 1,5 bardak toz şeker 2 bardak sıcak su Dolmalık fıstık
-
Malzemeler : 1 paket makarna (Ben peynirli tortilla kullandım) 1 paket mantar (400 gr) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil b...
-
Kara buğday protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bu konuda birçok yazı okudum. Faydaları saymakla bitmiyor. Merak edenler...
-
Malzemeler : 750 gr karides 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz Pul biber
-
Dün tattığım muhteşem bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim .Balkan Tatlısı deniyor. Trileçe ne demek diye araştırdım. Üç sütlü anlamına g...
-
Uzun zamandır düşündüğüm ama uygulamakta epey geciktiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Yolu köyden geçen herkes orada y...
-
ÜÇ RENKLİ ÜÇ FARKLI LEZZET Keki için: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı u...
-
Malzemeler: 1 litre süt 2 fincan un 1 su bardağı toz şeker 125 gr margarin 1 çay kaşığı damla sakızı
-
Malzemeler : 1 kg temizlenmiş bal kabağı 1 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil
-
Yapılışı çok kolay özellikle çocukların seveceği bir makarnayı sizlerle paylaşıyorum. Tarif Reyhan'dan. Biz çok sevdik. Eline sağlık ...
TARİF GÖNDER
Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.
0 yorum:
Yorum Gönder