Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyİcİler

27 Mart 2015 Cuma


Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et
4-5 adet patlıcan
5-6 adet domates
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası(ben salça koymuyorum)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz, pul biber
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Toprak tencereye önce eti koyun. Aslında tencerenin dibine bir miktar kuyruk yağı koyulur. Ama kuyruk yağı sevmeyenler sıvı yağ kullanarak da yapabilir. Kuzu eti tercih edilir.

Patlıcanları çizgili soyun. Doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Sonra etin üzerine patlıcanı yerleştirin. Sırasıyla yeşil biber, yemeklik doğranmış soğan ve domatesi de ekleyin. Baharatları koyun. 1 çay bardağı yağı ve 1 çay bardağı suyla karıştırılmış salçayı da ilave edin. Alüminyum folyoyla tencereyi hava almayacak şekilde kapatın. Mümkünse odun ateşinde değilse ocakta en az 3 saat pişirin. Ne kadar ağır ateşte pişerse o kadar lezzetli olur. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder

NurluTarif Facebook

Çok Tıklananlar

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten yorulduysan ve tutmayan çalıntı tariflerden bıktıysan bu sayfa tam sana göre. Tariflerimizin hepsi denenmiştir.

TARİF GÖNDER

Beğendiğiniz tariflerinizi resimleriyle birlikte nurlutarif@gmail.com adresine isminizi belirterek gönderin, sayfamızda yayınlayalım.